background

Uitslaande brand garage Rhijnsburglaan Heerde.

Geplaatst op 27 mei 2011 door ADMIN

HEERDE – Woensdagmiddag ontdekte een buurtbewoner dat er rond 17.15 uur brand was uitgebroken in een garage bij een woning aan de Rhijnsburglaan in Heerde.

Na te zijn gewaarschuwd is de eigenaar begonnen met een poging om de brand te blussen. Ook de buurman had de tuinslag ter hand genomen om te voorkomen dat zijn garage, die nagenoeg tegen het brandende gebouw stond, ook ten prooi zou vallen aan de vlammen.

Het vuur greep echter dusdanig snel om zich heen dat bij aankomst van de brandweer de gehele benedenverdieping al volledig in brand stond. Het was daardoor voor de brandweer ook onmogelijk om een binnenaanval uit te voeren. Tevens was de brand ook al doorgeslagen naar de zolderverdieping.

De prioriteit van de brandweer lag dan ook in het voorkomen van overslag naar de garage van de buren. Ondanks dat de vlammen inmiddels uit het dak sloegen lukte het de Heerder brandweer samen met de collega’s van Wapenveld om de naastliggende garage te behouden.

Doordat de brand gepaard ging met zware rookontwikkeling kwam er veel publiek naar de Rhijnsburglaan om de bluswerkzaamheden te aanschouwen. Waardoor de brand is ontstaan is nog niet

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links