background

Prorail plaats hek na reclamestunt Hanzeboog Hattem

Geplaatst op 22 juli 2011 door ADMIN

Update donderdag:
HATTEM – Prorail doet aangifte tegen de fietser die over de boog van de spoorbrug bij Hattem fietste. De fietser bleek een atleet te zijn die de stunt zou hebben uitgevoerd als eerbetoon aan zijn sponsor.
Prorail wil dat de sponsor van de man, energiedrankjesfabrikant Go Fast, zich distantieert van de actie. Dat bedrijf zegt niet de initiator van het filmpje te zijn, maar keurt het ook niet af. Volgens het bedrijf maakte de atleet het filmpje uit loyaliteit naar zijn sponsor.
Een voorbijganger nam de capriolen op en plaatste het filmpje op YouTube. Prorail is bang voor kopieergedrag en gaat een hek op de boog plaatsen
(bron: Omroep Gld.)

Update woensdag:
HATTEM – De fietser die dinsdagavond over een van de bogen van de nieuwe spoorbrug tussen Zwolle en Hattem reed, blijkt een atleet te zijn. Het ging om een reclamestunt.
De atleet wordt gesponsord door de energiedrankjesfabrikant GoFast. Dat bedrijf zegt niet de initiator van het filmpje te zijn, maar keurt het ook niet af. Volgens het bedrijf maakte de atleet het filmpje uit loyaliteit naar zijn sponsor.
Een voorbijganger nam de capriolen op en plaatste het filmpje op YouTube. ProRail is niet blij met de actie van de atleet. De spoorbeheerder gaat onderzoeken hoe de brug beter beveiligd kan worden. Volgens een woordvoerder is het zeker dat er maatregelen worden genomen, zodat het niet nog eens kan gebeuren.
(bron: Omroep Gld.)

Update Woensdag:
HATTEM – Spoorbeheerder Prorail gaat onderzoeken hoe de nieuwe spoorbrug tussen Zwolle en Hattem beter beveiligd kan worden.

Dinsdagavond reed een onbekende fietser over een van de bogen van de spoorbrug. Een voorbijganger nam de capriolen op en plaatste het filmpje op Youtube. Prorail heeft een campagne lopen waarin wordt gewezen op het gevaar van langs het spoor lopen. Volgens een woordvoerder van de spoorbeheerder is het zeker dat er maatregelen worden genomen om een herhaling te voorkomen.

 

1 Reacties op dit bericht

 1. Carl Borst Says:

  In de media krijgt de fiester over de Haneboog het e.a.e. aangewreven.
  Natuurlijk is het hartstikke dom en overantwoord om over de boog te fietsen

  Maar moeten Pro Rail en Quist Wintermans Architekten niet eerst de hand in eigen boezem steken?
  Als je kijkt naar het ontwerp van de beveiliging van de brug.
  Aan de uiteinden van de brug begint het hekwerk/geluidscherm direct aan de buitenrand van de brug.
  Ter plaatse van de boog buigt de afscheiding ineens af naar binnen.
  Resultaat: een ideale landingsplaats voor mensen als de fietser.
  Dus waarom niet het hekwerk/geluidscherm eenvoudigweg aan de buitenrand van de brug te houden.
  Daarmee voorkom je allerhande sperwerke op de brug zoals nu
  en maak je het de waaghalzen aanzienlijk moelijker om op de brug te komen

  Ben benieuwd waar ze dit keer voor kiezen

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links