background

Man steelt Bijbelse boeken in Hattem

Geplaatst op 22 oktober 2011 door ADMIN

HATTEM/VOORST Een 50-jarige man uit Voorst heeft vrijdagmorgen 21 oktober in Hattem uit een winkel aan de Kerkstraat, drie bijbelse boeken ontvreemd, met een waarde van zo’n € 200,- Hij werd betrapt door de medewerker van de winkel en ging er met de boeken vandoor. Op zijn vlucht sprong hij in de gracht om aan de andere kant weer verder te gaan. De politie kon hem kort daarop in de omgeving oppakken.

De politie werd rond 10.25 uur gewaarschuwd dat een klant de winkel had verlaten en onder zijn jas een paar boeken had verborgen, zonder die af te rekenen.
De man liep via de Kerkstraat en een steeg richting de gracht. Achter de molen gooide hij de boeken van zich af en liep verder langs de gracht aan de zijde van de Noordwal. Daar liep hij door het water van de gracht naar de overkant (de Grotegracht), in de richting van de Bongerd. In die omgeving kon de politie de kletsnatte man aanhouden.
De man kon of wilde geen verklaring geven voor de diefstal of de keuze van de boeken. Het water in de gracht had hij getrotseerd om de politie te ontlopen.
De boeken betroffen een studiebijbel, een bijbelse enceclopedie en een concordante op het oude en nieuwe testament met een totale waarde van € 200,- De boeken zijn terug naar de winkelier. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

2 Reacties op dit bericht

  1. H Says:

    Ja over water lopen lukt niet iedereen…ondanks de bijbel onder jas.

  2. Arno Says:

    Ze zeggen niet voor niks…God straft onmiddellijk.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links