background

Woonboerderij volledig verwoest na grote brand Oldeneelweg Zwolle

Geplaatst op 30 oktober 2011 door ADMIN

ZWOLLE – Zondag morgen heeft er een grote brand gewoed in een woonboerderij aan de Oldeneelweg in Zwolle. De brand werd opgemerkt door een buurtbewoner die wakker werd van het geluid. Ze waarschuwde direct de brandweer. De bewoner van het huis was door omstandigheden niet thuis.

De oplettende buurvrouw redde een pony uit het schuurtje naast het brandende huis. Opmerkelijk was dat de brandweer van Hattem, Hattemerbroek en Kampen waren gealarmeerd voor deze melding. Bij aankomst van de brandweer stond het huis al in lichterlaaie. Het bestrijden van de brand was eerst lastig omdat er weinig water in de buurt was. Er werd een watertransport opgezet door de brandweer voor voldoende water.

Bij de brand is geen asbest vrijgekomen, ook zijn de muren van de woning omver gehaald.

Volgens de politie gaat om brandstichting, ook zouden hiervan sporen zijn aangetroffen. Volgens buurtbewoner komen pogingen tot brandstichting in de buurt vaker voor.  De politie wil graag spreken met getuigen, dat kan via het telefoonnummer 0900-8844. Ook kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links