background

Gemeente Hattem roept overlast Halt toe

Geplaatst op 10 november 2011 door ADMIN

HATTEM – De gemeente Hattem verscherpt het toezicht op jongeren om overlast en vernielingen tegen te gaan. Populaire hangplekken als scholen en de ondergrondse parkeergarage in het centrum krijgen sinds enige tijd vaker bezoek van de politie. Van de zomer is een meldpunt in het leven geroepen waar tot begin oktober circa zestien keer gebruik van is gemaakt en de enige wijkagent mag binnenkort een nieuwe collega begroeten. Volgens burgemeester Jan Willem Wiggers steekt Hattem niet negatief af ten opzichte van omliggende gemeenten. “Met 95 procent van de jeugd is niets mis, maar als je praat over overlast is het altijd teveel.
Daar moet je iets aan doen.”

De schade als gevolg van overlast lag vorig jaar naar schatting op ruim 13.500 euro. Schade verhalen op de dader blijkt lastig. De burgemeester hoopt dat gebruik van fotomateriaal dit vergemakkelijkt.

Vooral jongeren tussen de 14 en 16 jaar geven steeds meer overlast, volgens Wiggers. De gemeente heeft één groep in het vizier die geregeld over het randje zou gaan.

Als gevolg van vadalisme functioneert de lift van de parkeergarage in Hattem sinds enkele maanden niet meer. Herstel laat op zich wachten, omdat levering van de juiste onderdelen langer duurt dan verwacht.

De gemeente zal tegelijk met het groot onderhoud de verlichting van de garage verbeteren, om deze minder aantrekkelijk voor hangjongeren te maken.

Wiggers: “Mocht dit niet afdoende blijken, dan kunnen mogelijkheden als afsluiting door middel van een automatisch hek of cameratoezicht bekeken worden. Deze maatregelen zijn echter ingrijpend en kostbaar, daarom wordt eerst gekeken of verbetering van de verlichting een oplossing biedt.”

(bron: stentor)

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links