background

Maatregelen omtrent jaarwisseling

Geplaatst op 23 december 2011 door ADMIN

HATTEM – Nog even en dan is het weer Oudejaarsdag. Traditiegetrouw wordt het nieuwe jaar ingeluid met het afsteken van vuurwerk. Het is belangrijk dat dit op een veilige wijze gebeurt. Gebruik altijd een aansteeklont, zet een vuurwerkbril op, steek vuurpijlen af uit een verzwaarde fles of PVC-buis, let bij het afsteken op anderen en houd voldoende afstand. 

Na het afsteken is het belangrijk dat afval van vuurwerk zo snel mogelijk wordt opgeruimd. Rondzwervende resten van vuurwerk kunnen leiden tot onveilige situaties. Ruim dus op 1 januari eigen vuurwerkafval op en laat geen lege flessen liggen. Vuurwerkafval is hinderlijk, ontsierend en kan gevaarlijk zijn, vooral als kinderen overgebleven vuurwerk verzamelen en vervolgens aansteken.

Help mee ongelukken te voorkomen. U maakt het overgebleven vuurwerk onschadelijk door het in water onder te dompelen. Dan kan het niet meer ontploffen en kunt u het met het huisvuil meegeven.

Maatregelen

Vuurwerk afsteken mag in onze gemeente alleen op oudjaarsdag vanaf 10.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur. In de laatste dagen van december zullen de prullenbakken in de binnenstad worden verwijderd, die begin januari weer worden teruggehangen. Op nieuwjaarsdag rijdt er vanaf 06.30 uur een veegwagen om de binnenstad en de schoolpleinen schoon te maken.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links