background

Fietsverlichtingscontrole bij Hattemse basisscholen

Geplaatst op 17 januari 2012 door ADMIN

HATTEM – Veilig Verkeer Nederland, afdeling Hattem heeft in de eerste week na de kerstvakantie bij twee basisscholen in Hattem gekeken of de leerlingen ’s morgens hun verlichting op de fiets wel aanhebben als ze naar school fietsen. Diverse vrijwilligers waren dinsdag- en donderdagmorgen om 8.00 uur paraat bij de basisscholen De Zaaier en de St. Andreasschool.

Veel leerlingen hadden hun fietsverlichting prima voor elkaar. Een veilig gevoel, zo meldt Veilig Verkeer Nederland. Toch was er een aantal scholieren zonder deugdelijke fietsverlichting. Er waren ook kinderen die, ondanks de duisternis, hun fietsverlichting niet gebruikten terwijl die wel op de fiets aanwezig was.
De leerlingen is uitgelegd dat goede fietsverlichting belangrijk is voor eigen veiligheid, omdat ze daardoor beter door medeweggebruikers gezien worden.

Boekenlegger

De leerlingen kregen een mooie boekenlegger waarop de regels voor de fietsverlichting duidelijk zijn vermeld. Niet alle scholen zijn bezocht. Maar gezien bovenstaande ervaringen zal het bij de andere scholen eenzelfde beeld opleveren. VVN roept de ouders dan ook op om de kinderen veilig en dus met goede fietsverlichting naar school te laten gaan.

(Bron: Veluws Nieuws)

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links