background

Noodweer Hattemer ‘ging te ver’

Geplaatst op 19 januari 2012 door ADMIN

ZWOLLE – ,,Het was zelfverdediging”, hield de 25-jarige A.K. uit Hattem woensdag vol bij de politierechter in Zwolle.

Op 17 november 2009 gaf hij een man op de parkeerplaats van het FC Zwolle stadion een fikse vuistslag in zijn gezicht.

De strafzaak kwam een jaar geleden al bij de rechter voor. Toen werd deze aangehouden om nog getuigen te horen. De verdachte hoopte in deze verklaringen steun te vinden voor zijn stelling dat sprake was geweest van zelfverdediging. K. beweerde dat hij had uitgehaald, nadat hij bij zijn keel was gegrepen door de man. “Ik heb uit reflex gehandeld. Ik was verrast dat hij zo hevig bloedde door mijn klap”, vertelde hij. K. kreeg ruzie met het slachtoffer, omdat die even daarvoor had besloten het verkeer te gaan regelen op de drukke parkeerplaats. Dit tot irritatie van K., die al bijna bij de slagbomen van de uitgang was en zijn eindbestemming om de hoek had liggen. “We reden zachtjes door. Hierop sloeg de man een deuk in mijn auto.” De Hattemer stapte uit de auto en haalde vol uit naar de zogenaamde verkeersregelaar.

De getuigen, die op verzoek van de rechter werden gehoord, verklaarden echter dat ze niet hadden gezien dat het slachtoffer K. daarvoor nog bij de keel had gegrepen. De mannen die bij K. in de auto hadden gezeten, verklaarden hier echter wel over. Ook toonde de Hattemer tijdens de vorige zitting een foto waarop te zien was dat hij rode plekken op zijn keel had.

De rechter: ,,Er zijn onafhankelijke getuigen die zeggen dat ze het bij de keel grijpen niet hebben gezien. Uw vrienden zeggen dat dit wel zo is. Dan zou ik de onafhankelijke verklaringen zwaarder kunnen laten wegen, maar ik moet er ook rekening mee houden dat er foto’s van u zijn waarop letsel te zien is.” De rechter sloot niet uit dat sprake was geweest van noodweer. Ze meende wel dat hij te ver was gegaan. Rekening houdend met de omstandigheden deed ze de zaak af met een boete van 500 euro, waarvan 200 euro voorwaardelijk.

(Bron: Stentor)

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links