background

Nieuwe wapenstok Politie IJsselland

Geplaatst op 16 februari 2012 door ADMIN

ZWOLLE – Half maart start de politie IJsselland een proef met een uitschuifbare wapenstok. Agenten zouden de huidige wapenstok te groot en ineffectief vinden. De nieuwe stok is zwaarder, compacter en langer

Neen, het is niet elke dag dat je als rebellerende puber politie-agenten uit kan -nee, moét- schelden. De eerstejaars leerlingen van de opleiding HTV (Handhaver Toezicht Veiligheid Politie) van Landstede in Zwolle doen het graag.

3 Reacties op dit bericht

 1. R. Says:

  Grappig!!! Zie je om 05.06 een agent in beeld komen met de nieuwe wapenstok in zijn (sterke) rechterhand, ten minste daar ga ik vanuit aangezien zijn vuurwapen ook rechts zit. Maar om 05.11 neemt hij zijn wapenstok over in zijn (minder sterke) linkerhand om vervolgens met zijn rechterhand ook zijn pepperspray te pakken. Ik als ex-agent snap nu even niet hoe je als agent dan met 2 geweldsmiddelen tegelijk tegenover mogelijke verdachten kan gaan staan. Met zijn linkerhand zal als het nodig is sowieso de impact bij gebruik van de wapenstok aanzienlijk minder zijn laat staan goed geplaatst zijn. Raar… heel raar om dit te zien zo!!! NOOT: Ik bespeur geen lederen koord aan de nieuwe wapenstok!

 2. R. Says:

  Aanvulling op bovenstaand commentaar (door een heel scherp persoon (KvdW) hierop gewezen want in de kop staat: ZWOLLE – Half maart start de politie IJsselland een proef met een uitschuifbare wapenstok. Agenten zouden de huidige wapenstok te GROOT en ineffectief vinden. De nieuwe stok is zwaarder, compacter en langer.
  Te GROOT huh???

 3. Rutger Pruis Says:

  Het gaat om de stom hoe hij door de agent bij zich gedragen wordt. De pilotwapenstok is in ingeschoven toestand veel kleiner.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links