background

Veelpleger maand in cel na diefstal van kentekenplaat

Geplaatst op 16 maart 2012 door ADMIN

HATTEM/GRAMSBERGEN – Rondrijden in een door zijn maat gestolen auto met een Pools kenteken vond de 26-jarige D.B. niet zo’n slim plan, zo hield de officier van justitie vrijdag voor.

Daarom besloot de Gramsberger op 30 mei in Hattem een Nederlandse kentekenplaat te stelen van een Audi.

Vrijdag diende deze zaak bij de politierechter in Zwolle. De Gramsberger, die met een strafblad van dertien pagina’s te boek staat als veelpleger, liet zich niet op de zitting zien. Gezien de lijst met vermogensdelicten, die hij al op zijn naam heeft staan, meende de aanklaagster dat de diefstal moest worden afgedaan met een gevangenisstraf van zes weken. De rechter vond een gevangenisstraf van een maand voldoende. Hij merkte overigens op dat de verdachte van geluk mag spreken dat hem niet ook heling van de gestolen auto ten laste werd gelegd.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links