background

Grote uitslaande woningbrand Zuiderzeestraatweg Hattem

Geplaatst op 31 juli 2012 door ADMIN

HATTEM – Dinsdagnacht is er brand uitgebroken in een woning aan de zuiderzeestraatweg in Hattem. De brand is ontdekt om 04.10 uur door een krantenbezorger. Een gedeelde van de woning is door de brand verwoest.

De brandweer uit Zwolle, Hattemerbroek Hattem en Oldebroek rukte uit. Zwolle en Hattemerbroek waren als eerste ter plaatse. Enkele minuten later sloegen de vlammen uit het dak. De brandweer kom er voor zorgen dat de brand zicht beperkte tot in kant van de woning. Uit voorzorg kwam een ambulance ter plaatse. De brandweer kon melden dat er geen gewonden waren. Volgens de hulpverleners ter plaatse zou er mogelijk asbest zijn vrijgekomen. De brandweer meldde ons dat uit het onderzoek van de brandweer en de gemeente bleek dat er geen asbest is vrijgekomen.

De tankwagens van Hattem en Oldebroek zijn ingezet om het waterpeil in de omgeving van de woning om peil te houden.

De woning was op het moment van de brand onbewoond.  Enkele weken geleden is een hennepkwekerij met meer dan 200 planten opgerold in deze woning. Volgens buurtbewoners zou de brand zijn aangestoken. Bij aankomst van de brandweer zou de achterdeur open gestaan hebben.

Team brandonderzoek (TBO) is ter plaatse gekomen om de oorzaak van de brand te achterhalen.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links