background

Deel strandgangers houdt onvoldoende rekening met hulpverlening rond Heerderstrand

Geplaatst op 20 augustus 2012 door ADMIN

HEERDE/REGIO – De politie heeft zondagmiddag 19 augustus uit veiligheidsoverwegingen een deel van de parkeerplaats en een deel van de openbare weg bij het Heerderstrand in Heerde afgesloten voor verkeer. Er ontstonden files in de buurt van het Heerderstrand en de parkeerplaats stond veel te vol. Doorgangen voor hulpverleners waren geblokkeerd en gelukkig hebben er zich geen calamiteiten voorgedaan. De politie heeft de ergste overtreders bekeurd.

De hitte en de wens om naar het water te gaan zorgde halverwege de middag voor een verkeerschaos op en rond de parkeerplaats bij het Heerderstrand. Mensen die met de auto het parkeerterrein op gingen, kwamen even later weer terug rijden, omdat de parkeerplaats overvol stond.
Ook bij de kruising Ossenbergweg/Kamperweg stond het vol met auto’s. Daarop besloot de politie de toegangsweg naar het Heerderstrand en de parkeerplaats tijdelijk af te sluiten voor verkeer.

Agenten hebben een dertigtal bekeuringen uitgeschreven. Alleen auto’s die de doorgangen voor hulpverleners blokkeerden en de dubbel-geparkeerde auto’s hebben een bon gekregen.

Gelukkig hoefde de hulpverlening niet in aktie te komen. De politie vraagt strandgangers om hier in het vervolg rekening mee te houden.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links