background

Man na tien jaar bestraft voor inbraak in Hattem

Geplaatst op 17 september 2012 door ADMIN

DEVENTER/HATTEM – Een gevangenisstraf van drie maanden. Die straf heeft de politierechter maandag Deventer veelpleger M.J. (55) opgelegd voor onder meer een inbraak die tien jaar geleden in Hattem werd gepleegd.

Die zaak kwam in 2010 in beeld naar aanleiding van een DNA-onderzoek. Verassend genoeg legde J., die de inbraak uit 2002 bekende, tegenover de politie nog een heel gedetailleerde verklaring af. Hij vertelde er een steen door een raam te hebben gegooid en binnen alleen twee biertjes te hebben gedronken en een bak met sla te hebben gegeten. Meer werd er ook niet vermist door het slachtoffer. Naast deze inbraak werd J. ook een inbraak in mei 2009 Doetinchem verweten. Daar was hij er met lege handen vandoor gegaan. ,,Ik weet niet eens meer wat ik daar kwam doen”, verklaarde de veelpleger.

In die zaak zag de rechter dan ook alleen genoeg bewijs voor vernieling van een raam. Daarnaast werd hij ook veroordeeld voor nog een tweede vernieling van een ruit in zijn woonplaats en het twee maal overtreden van een gebiedsverbod in Zwolle. De rechter legde de straffen conform de strafeis op.

Bron: Stentor

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links