background

22 september Open dag Brandweer Hattem

Geplaatst op 21 september 2012 door ADMIN

HATTEM – Op zaterdag 22 september van 10.00 – 16.00 uur organiseert de brandweer Hattem een open dag. Dit jaar is het thema ‘brandweer DOE dag’. Dat betekent dat bezoekers zelf kunnen ervaren hoe het is om brandweerman of –vrouw te zijn.

Bezoekers mogen bijvoorbeeld knippen in een autowrak met speciaal gereedschap, blussen vanaf een natuurbrandbestrijdingsvoertuig en met ademluchtflessen op ervaren hoe het is om in een rokerige ruimte te lopen. Hattem bekijken vanuit een hoogwerker van Brandweer Elburg en een rondrit met brandweerauto behoren ook tot de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Demonstraties en kraampjes

Er zijn verschillende demonstraties en kraampjes met informatie. Er is bijvoorbeeld een Artillerie Schietkamp bepantserde brandweerauto die speciaal gemaakt is voor heide- en natuurbrand. Er zijn kraampjes van de Brandwondenstichting en Brandweerwinkel.nl. Veilig Verkeer Nederland en het Rode Kruis geven demonstraties. Ook de jeugdbrandweer is vertegenwoordigd.

Speurhonden

De USAR zal ook demonstraties geven. USAR staat voor Urban Search and Rescue Nederland en bestaat sinds 2003. De USAR is een specialistische eenheid die na een ramp of zwaar ongeval helpt met het redden van mensen en dieren, bijvoorbeeld door de inzet van speurhonden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michel van der Grift, brandweer Hattem: (038)-443 16 16.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links