background

Noord-Veluwe slaat handen ineen tegen hennepoverlast

Geplaatst op 04 oktober 2012 door ADMIN

NOORD-VELUWE – Zes Veluwse gemeenten slaan de handen ineen omdat ze de overlast van hennepkwekerijen meer dan zat zijn. Deze gemeenten willen samen dit probleem uitbannen.

Om dit voor elkaar te krijgen willen Oldebroek, Elburg, Heerde, Hattem, Nunspeet en Epe een convenant sluiten waardoor de pakkans op illegale telers aanzienlijk wordt vergroot. Tevens moet dit potentiële telers afschrikken. Ketenpartners zoals de politie, het openbaar ministerie, het energiebeheer en woningcorporaties zetten ook een handtekening onder dit convenant.

De illegale teelt van hennep is een structurele bron van criminaliteit in dit gebied en verlaagd de leefbaarheid in het gebied en veiligheid in en om het kweekpand. Regio Harderwijk, Ermelo en Putten is enige tijd geleden begonnen met dit plan. Door het goede resultaat goed volgt Noord-Veluwe dit voorbeeld op. Het plan voorziet in betere samenwerking tussen de ketenpartners door duidelijke afspraken, eerder signaleren en nieuwe telers afschrikken. Door deze afspraken is het voor iedereen duidelijk wat zij kunnen doen en wat er verwacht wordt van de organisatie.

De convenant is gesloten voor drie jaar en zal daarna stilzwijgend verlengt worden. Wanneer het zover is zullen het aantal kwekerijen sterk verminderd zijn.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links