background

Stijgende lijn in hennepteelt

Geplaatst op 06 november 2012 door ADMIN

REGIO – De politie ziet een stijgende lijn in de hennepteelt in Noord- en Oost-Gelderland. In de jaren 2008 en 2009 rolde de politie Noord- en Oost-Gelderland nog respectievelijk 93 en 122 kwekerijen op. In 2010 werden in totaal 176 kwekerijen opgerold. In 2011 zijn er in totaal ruim 70.000 hennepplanten aangetroffen in 174 hennepkwekerijen.

Het politieteam Heerde/Hattem tot nu toe drie hennepplantages opgerold met in totaal 2579 planten. Een van de grootste vangsten binnen de regio was in Wapenveld.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving. Bij een groot aantal hennep-kwekerijen wordt de stroom illegaal afgetapt en zijn de installaties slecht aangelegd. Dit levert ernstig gevaar op voor de brandveiligheid

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank,vocht, schimmel, lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Heeft u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Kent u  iemand die verdient aan criminaliteit? Bel de politie: 0900-8844 of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.  Zo kunt u een bijdrage leveren aan de veiligheid in uw eigen omgeving.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links