background

Ongeval na achtervolging op de Hessenweg Zwolle

Geplaatst op 17 december 2012 door ADMIN

ZWOLLE/OMMEN – In de nacht van zondag 16 op maandag 17 december heeft een ongeval plaatsgevonden op de Hessenweg richting Zwolle. De inzittende van het voertuig hebben een inbraak en een poging inbraak gepleegd bij twee winkels in Ommen. De politie heeft een 26-jarige verdachte uit Haarlem aangehouden.

De verdachten hebben rond 02.00 uur de inbraak gepleegd bij twee winkels aan de Brugstraat in Ommen. De politie werd gealarmeerd door het inbraakalarm dat was afgegaan. Op basis van het signalement van de auto zette de politie de achtervolging in en plaatse een blokkade ter hoogte van de spoorovergang op de Hessenweg bij Zwolle. Toen de verdachten de blokkade zagen probeerde zij deze te ontwijken door de parallelweg te nemen. Dit ging gepaard met zeer hoge snelheden waardoor de zij de macht over het stuur verloren. De auto botste tegen een lantaarnpaal en een vrachtwagen waarna ze tot stilstand kwamen tegen een hek. De bestuurder en de bijrijder sloegen onmiddellijk op de vlucht. De persoon die achterin de auto zat raakte gewond en kon worden aangehouden.

Naar de twee gevluchte verdachten is gezocht met een speurhond, maar ze zijn niet gevonden. De politie stelt een onderzoek in.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links