background

Stijgende lijn in aantal woninginbraken

Geplaatst op 22 december 2012 door ADMIN

HATTEM – Sinds het aanbreken van de ‘donkere decembermaand’ is er een duidelijk stijgende lijn zichtbaar in het aantal woninginbraken op de Noord-Veluwe. Diverse inbraken vinden dagelijks plaats in Epe, Hattem, Heerde en Wezep.

 Vrijwel dagelijks vinden er woninginbraken plaats op de Noord-Veluwe. Zover bekend bij de onze redactie hebben er in Hattem zich drie pogingen tot woninginbraak voorgedaan en één daadwerkelijke inbraak. In één van de gevallen is bekend dat de inbraak is verijdeld door een oplettende buurman.

Tijdens de feestdagen is er een vergrote kans op een woninginbraak doordat veel mensen van huis zijn. Vertel goede buren of bekenden wanneer u niet thuis bent met de feestdagen zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. Zorg ervoor dat er verlichting brand in en om het huis. Dit geeft de indruk dat er iemand thuis is, tevens hebben inbrekers een hekel aan licht. Leg waardevolle spullen niet in het zicht, maar berg ze goed op. Leg verpakkingen van dure kerstcadeaus niet op straat bij het afval en vermeld niet via uw voicemail of sociale media dat u niet thuis bent.

Wanneer u niemand op straat ziet die daar wellicht niet hoort en mogelijk verkeerde bedoelingen heeft? Spreek diegene aan of bel 112. Wanneer een inbreker door heeft dat hij in de gaten gehouden wordt verlegt hij meestal zijn werkgebied.

Ook de politie controleert elke nacht en ook tijdens de feestdagen. Wilt u op de hoogte blijven van alle woninginbraken in op de Noordwest-Veluwe? Volg dan @polinbrakennwv op Twitter.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links