background

Telefoonoplichters actief in Hattem

Geplaatst op 22 januari 2013 door ADMIN

HATTEM – Diverse Hattemers zijn de laatste dagen lastig gevallen door vreemde telefoontjes van slecht Engelssprekende personen die namens het computerbedrijf Microsoft u van uw een computerprobleem willen afhelpen. Wanneer u hier intrapt kan er sprake zijn van telefoonphishing.

Het probleem nam dermate grote vormen aan dat het landelijke bekendheid kreeg. In het jaar kwamen er ruim 9.000 meldingen binnen van soort gelijke oplichtingspraktijken.

Het lijkt erop dat de oplichters het nu gemunt hebben op telefoonnummers die beginnen met het kerngetal 038. Een bezoekers van onze website liet weten dat zij gebeld was met het nummer 0014259053074. Wanneer u wordt gebeld door deze oplichters kunt u het beste meteen ophangen!

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links