background

Woonboot gezonken in Hattemse haven

Geplaatst op 29 januari 2013 door ADMIN

HATTEM – In de Hattemse haven aan de Geldersedijk is maandag een woonboot gezonken. De woonboot ligt voor het grootse deel onder water. De oorzaak is vermoedelijk kapot gevroren waterleidingen en het niet winterklaar maken van de woonboot. Wanneer de boot uit het water zal worden gehaald is niet bekend, een spectaculaire klus zal het zeker worden.

Voordat de woonboot uit het water gehaald zal worden moet eerst de tank met diesel leeggepompt moeten worden. Pas daarna kan de woonboot door duikers en een grote kraan uit het water gehaald worden. Omdat de omgeving rondom het water behoorlijk drassig is kan de kraan niet op de kade staan. Zeer waarschijnlijk zal daarom een kraan vanaf een plonton de woonboot uit het water tillen. Experts gaan vandaag een kijkje nemen bij de boot. Volgens de eigenaar van de haven was de woonboot een maand geleden verkocht, maar stond deze al een tijdje leeg.

Wordt vervolgt..

4 Reacties op dit bericht

 1. Martijn Says:

  Gho dit is toch wel heel erg stom, dat je je boot niet winter klaar maakt.

 2. Maartje Says:

  Ja dit is dom .
  Ik werk zelf bij een verzekeraar.
  En als dit zo is dan gaat zoiets als dit je grof geld kosten.

 3. Rutger Pruis Says:

  Woensdag 30 januari wouden ze het schip bergen. Kosten: ruim 30 duizend euro. Verzekeraar ging niet akkoord en zoekt een andere oplossing.

 4. leantje Says:

  en we hebben een woonboot hij ligt bij ons in de haven en hij is nu gezonken

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links