background

Agent gewond na schietpartij op de A50 bij Hattem

Geplaatst op 16 februari 2013 door ADMIN

HATTEM – Na een achtervolging op de A50 werd zaterdagochtend 16 februari omstreeks 03.00 uur een 37-jarige man uit Wolvega aangehouden. Bij de aanhouding zijn schoten gelost, waardoor een agent gewond is geraakt. Hij verkeert niet in levensgevaar.

De 37-jarige automobilist kwam uit de richting van Apeldoorn toen hij meerdere stoptekens van de politie kreeg. Deze negeerde hij; in plaats van te stoppen ging de man ervandoor. Daarop werd een achtervolging ingezet met meerdere politieauto’s. Ter hoogte van knooppunt Hattemerbroek (kruising A50-A28) werd de man tot stilstand gedwongen. Daarbij zijn schoten gelost, waardoor een agent gewond raakte. Hij is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.

De verdachte kon uiteindelijk uit zijn auto worden gehaald en is voor nader onderzoek ingesloten. Over het hoe en wat rondom de schietpartij zijn nog geen nadere gegevens bekend. Zoals gebruikelijk bij schietincidenten waar politiemedewerkers bij betrokken zijn en waarbij letsel is ontstaan, doet de Rijksrecherche onderzoek naar de toedracht.

De advocaat van de verdachte, Anno Huisman, zegt dat zijn client ongewapend was. Ook is hij niet geraakt tijdens schietincident. Waarom de verdachte op de vlucht sloeg wou hij niet zeggen. het OM (Openbaar Ministerie) wil het verhaal niet bevestigen.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links