background

Heropening onderzoek brand pizzeria Heerde

Geplaatst op 21 februari 2013 door ADMIN

HEERDE – Het onderzoek dat plaats vond na de vond na de brand aan de Bonenburgerlaan in Heerde in de zomer van 2011 wordt heropend. Dit is beslist door de rechtbank in Zutphen.

Twee weken geleden stond een man terecht voor brandstichting aan de Bonenburgerlaan in Heerde. De uitbater van de pizzeria, een 44-jarige man uit Nunspeet wordt nu verdacht van de opdracht daartoe. Hij zou door de brand de verzekeringen willen tillen. De pizzeria Monza werd door de brand in de nacht van vijf op zes juni 2011 volledig verwoest. De man die boven de pizzeria woonde kon net op tijd ontkomen.

Via de Criminele Inlichtingen Eenheid kwam een tip binnen dat een Volkswagen Golf kort voor de brand bij de zaak vertrok. Via de eigenaar van de auto kwam de politie bij een 23-jarige man uit Utrecht terecht, die ze zaak in brand zou hebben gezet. De twee hebben de bewuste avond veel contact met elkaar gehad.

Uit onderzoekt blijkt dat de uitbater een behoorlijke huurschuld heeft. Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar celstraf geëist . Volgens de rechtbank is dit vonnis niet mogelijk. Ze vindt dat twee getuigen gehoord moeten worden.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links