background

Verdachte schietincident A50 op vrije voeten

Geplaatst op 27 februari 2013 door ADMIN

HATTEM – De 37-jarige man uit Wolvega, die vast zat sinds het schietincident op zaterdag 16 februari op de A50 bij Hattem is weer op vrije voeten.  Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man nog steeds van poging tot zware mishandeling.

Mogelijk zit de man binnenkort weer in bewaring omdat het OM appèl heeft aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer in Zutphen. Wanneer het hof in Arnhem zicht buigt over de beslissing van de raadkamer is niet bekend.

De man uit Wolvega werd in de nacht van 15 op 16 februari staande gehouden door de politie op de A50 voor een controle. Nog voordat de politie de controle kon afronden ging de man er vandoor. Dat was tevens het moment dat de poging tot zware mishandeling plaatsvond. De politie zette met meerdere politievoertuigen de achtervolging in en kon de man bij knooppunt Hattemerbroek klemrijden. Bij de aanhouding van de man zijn schoten gelost door een politieambtenaar. Een politieagent raakte zwaar gewond door eigen vuur. De rijksrecherche onderzoekt de zaak.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links