background

Brand verwoest woonboerderij Achterseweg Heerde

Geplaatst op 23 maart 2013 door ADMIN

HEERDE – Zaterdagmiddag is rietgedekte woning de Achterseweg in Heerde volledig verwoest door een grote brand. Bij aankomt van het eerste brandweervoertuig stond het rietendak al volledig in brand.

Brandweerkorpsen Heerde en Oene ontvingen om kwart voor een de melding. De brandweerlieden hebben gepoogd de brand te blussen, maar dat bleek nutteloos omdat de brand al te hevig was. Omdat er geen gevaar was voor omliggende woningen heeft de brandweer de woning gecontroleerd laten uitbranden.

Brandweer Oldebroek en Hattem zijn ter plaatse gekomen met twee waterwagen.  Een loonwerkersbedrijf is ter plaatse gekomen met een graafmachine om de overgebleven resten van de woning, die op instorten stonden, te slopen. De brand is waarschijnlijk ontstaan door een brandende openhaard en de combinatie met een sterke oostenwind.

 

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links