background

Brandweer waarschuwt voor brand in rieten daken

Geplaatst op 26 maart 2013 door ADMIN

De brandweer adviseert om voorlopig niet te stoken in woningen die bedekt zijn met rieten daken. Afgelopen week woedden er in de regio Noord- en Oost-Gelderland meerdere branden in rieten kappen van woningen.

De branden worden vaak veroorzaakt door volle vonkenvangers op schoorstenen in combinatie met de oostelijke wind die momenteel waait. Het einde van het stookseizoen nadert. Veel rookkanalen zijn nog niet geveegd en de vonkenvangers op schoorstenen zitten nog vol met brandresten. Door de harde wind is de kans groot dat hete brandresten op rieten daken waaien. Zolang er sprake is van een oostelijke wind en er geen neerslag valt, adviseert de brandweer om de open haard of houtkachel niet te gebruiken.

Zie ook: Brand verwoest woonboerderij Achterseweg Heerde

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links