background

Fietser ernstig gewond na aanrijding met vrachtwagen Stationsplein Zwolle

Geplaatst op 15 maart 2013 door ADMIN

ZWOLLE – Vrijdagmorgen is een 54-jarige vrouw uit Apeldoorn ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op het Stationsplein in Zwolle. De vrouw reed op een fiets en werd aangereden door een vrachtwagen. De 61-jarige vrachtwagenchauffeur uit Steenwijk heeft vermoedelijk geen voorrang verleend aan de fietser.

De hulpdiensten, waaronder brandweer, politie en ambulance waren snel ter plaatse. De ambulancedienst heeft assistentie gevraagd van de traumahelikopter uit Amsterdam. De helikopter is richting Zwolle gevlogen maar hoefde geen inzet te plegen. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

Zover bekend heeft de fietser ernstig letsel aan het been opgelopen door het ongeval. De politie heeft de locatie van het incident afgesloten voor al het verkeer zodat het Verkeers Ongevallen Analyse team (VOA) onderzoek kon doen naar de toedracht van het ongeval. Daarnaast hebben enkele reizigers gedurende het onderzoek geen gebruik kunnen maken van de bussen die voor het stationsgebouw stopten. De bestuurder van de vrachtwagen is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links