background

‘Frontale aanrijding door gedoe met mobiele telefoon’

Geplaatst op 22 maart 2013 door ADMIN

DEVENTER/HATTEM – Afgelopen donderdag stond een 35-jarige vrouw uit Hattem voor de rechter omdat ze vorig jaar juni met haar auto frontaal op een motorrijder klapte. Het ongeval gebeurde op de Lage Steenweg in Deventer. De vrouw verklaarde vlak voor het ongeval gebeld te hebben met haar man om te vertellen dat ze naar huis kwam.

De motorrijder liep door het ongeval verbrijzelde ruggenwervels en tientallen breuken in armen en benen op. Uit een verklaring van het slachtoffer bleek dat na diverse ziekenhuisopnames en revalidatieprogramma’s, er nog diverse hersteloperaties moeten worden uitgevoerd. ‘Ik ging een eindje rijden, maar kwam pas na zes maanden thuis’ schreef het slachtoffer. De verdachte zei niet te kunnen verklaren hoe het kwam dat zij op de andere weghelft terecht kwam. Dat ze op het moment van ongeval aan het telefoneren was ontkende zij. Volgens de officier van justitie staat het vast dat er ‘gedoe’ was met een mobiele telefoon. ‘Misschien legde ze net haar telefoon weg’, zei de officier. Omdat de vrouw onvoorzichtig heeft gereden eist de officier van justitie een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden.

Volgens de advocaat van de Hattemse verdachte is het niet erg belangrijk of de vrouw wel of niet aan het bellen was tijdens de aanrijding. Zijn cliënt kwam door een moment van onoplettendheid op de verkeerde weghelft en dat levert haar een levenslang schuldgevoel op.  De rechter doet op vier april uitspraak.

Informatiebron: destentor.nl

6 Reacties op dit bericht

 1. Arno Says:

  Lijkt mij zeker belangrijk of ze wel of niet aan het bellen was! Als ze niet had gebeld, was het niet gebeurt. Levert haar een schuldgevoel op…hem jarenlang ellende! En dat schuldgevoel is ook puur voor de rechtszaak!

 2. Fred Says:

  Hoezo schuldgevoel, ze is toch schuldig

 3. gerrit Says:

  Wat is het verschil tussen bellen en spelen met je autoradio?

  Iemand?

  Niet dat ik iets goed wil praten, je zou maar op zo,n manier aangereden worden.

 4. Rutger Pruis Says:

  Je mobiele telefoon vasthouden is strafbaar. Voor je autoradio bedienen niet. ‘Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.’ Dit artikel uit de wegenverkeerswet kun je altijd gebruiken bij gevaarlijk weggedrag. Tevens is het ook een misdrijf om een verkeersongeval te veroorzaken.

 5. Bas Says:

  Het verschil in bellen en een autoradio is dat er aanzienlijk meer mensen met een telefoon zitten te spelen dan met een autoradio.
  En een gesprek leidt ook altijd meer af. Zowel via de telefoon als met diegene naast je…

 6. gerrit Says:

  Ja Bas, ik weet niet hoevaak jij in de auto zit?

  Maar vooral vrouwen zijn altijd met van alles en nog wat bezig….multi tasken….yeah right.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links