background

Litouwers in de cel na witwassen gereedschap

Geplaatst op 14 maart 2013 door ADMIN

ASSEN/HATTEM – De politierechter in Assen heeft twee mannen van 42 en 21 jaar uit  afgelopen woensdag veroordeeld tot een maand gevangenisstraf voor het witwassen van gestolen gereedschap.

De twee mannen werden op 5 september 2012 gecontroleerd door de politie op de A50 bij afslag Hattem. De mannen hadden onder andere boormachines, een tegelsnijder, een zaag en een schaafmachine in hun auto liggen. Daarnaast hadden de mannen ook inbrekerswerktuig en handschoenen bij zich. Het gereedschap was eerder die nacht gesloten uit bedrijfsauto’s in Assen. De politie controleerde de Litouwers omdat ze het voertuig waarin ze reden parkeerden op de afrit. Alerte agenten die het voertuig op de vluchtstrook zagen staan besloten een praatje te gaan maken met de mannen. Over het gereedschap zeiden zij dat ze het in opdracht moesten wegbrengen.

De officier van justitie ging er van uit de mannen ook de goederen hadden gesloten en eiste daarom twee maanden gevangenisstraf voor diefstal. Volgens de rechter was hier te weinig bewijs voor.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links