background

Uitslaande brand verwoest schuur Groteweg Wapenveld

Geplaatst op 08 april 2013 door ADMIN

Wapenveld – In de nacht van maandag acht april is een schuur naast een woning aan de Groteweg Wapenveld verwoest door een flinke brand. Buurtbewoners hoorden een enorme knal waarna de schuur volledig in brand stond.

Omstreek kwart over twee is de brandweer van Wapenveld gealarmeerd voor de schuurbrand. Enkele minuten later zijn brandweer Hattem en Heerde opgeroepen om te assisteren bij de brand. De brandweer kon voorkomen dat de brand doorsloeg naar de naastgelegen woning. De de schuur stond een grote tank met ruim 1000 liter dieselolie. De brandweer heeft de tank op tijd kunnen veiligstellen. De schuur werd gebruikt als opslag voor tuinmachines en haardhout De tankwagen van brandweer Hattem hoefde niet in actie te komen omdat er  voldoende bluswater aanwezig was.

Wat de precieze oorzaak is van de brand is niet duidelijk. Er is geen asbest vrijgekomen bij de brand. Het Team Brandonderzoek (TBO) doet onderzoek naar de oorzaak van van de brand.

1 Reacties op dit bericht

  1. Iris Says:

    Poeh, knap staaltje bluswerk van de brandweer, als je kijkt hoe dicht het op het huis was, verbaasd het me dat het huis er nog staat….. Jaren geleden is dit toch ook tot de grond toe afgebrand of niet? Jaar of 30 geleden…….

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links