background

Werkstraf voor medeplichtigheid hennepplantage

Geplaatst op 06 april 2013 door ADMIN

Lelystad/Hattem – Een 49-jarige man uit Hattem heeft zestig uur werkstraf opgelegd kregen door de politierechter in Lelystad voor medeplichtigheid aan hennepteelt in Bant. Naast deze werkstraf moet hij ook de eerder opgelegde werkstraf van dertig uur uitvoeren.

De politie in Flevoland kwam de man op het spoor dankzij een oplettende boswachter. De boswachter zag langs de Hopweg en Schoterweg in Bant regelmatig spullen die duiden op een hennepplantage.

Op 17 juni vorig jaar werd de man betrapt toen hij hennepplantjes aan het verzorgen was op een bosperceel. De man verklaarde dat hij onkruid moest wieden en schimmels moet bestrijden van een groep mannen. Verder zou hij niets met de plantage te maken hebben. Door problemen met zijn zoon had hij zijn werk opgezegd zodat hij geen inkomen meer had waardoor de schulden zich opstapelden. Ook zou de Hattemer geld hebben geleend van de mannen. ‘Als ik dit zou doen dan zou mijn schuld worden kwijtgescholden”, zei hij tijdens de zitting in Lelystad.

De officier van justitie eiste een werkstraf van honderd uur. De politierechter veroordeelde de man tot zestig uur werkstraf.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links