background

Chauffeur ernstig gewond na explosie Akzo Nobel Wapenveld

Geplaatst op 03 juni 2013 door ADMIN

Wapenveld – Maandagmiddag is een vrachtwagenchauffeur ernstig gewond geraakt bij een explosie op het terrein van Akzo Nobel. De explosie ontstond na het lossen van een gevaarlijke stof.

Iets over drieën hoorden medewerkers van de fabriek een flinke knal. Al snel bleek het te gaan om een explosie na het lossen van een vrachtwagen. De bedrijfshulpverlening trof het slachtoffer aan en heeft het slachtoffer gekoeld. Het slachtoffer was bij bewustzijn en aanspreekbaar. De brandweer is ter plaatse gekomen om de tankwagen te koelen. Het slachtoffer is met eerste en tweede graads brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle

De explosie vond plaats net nadat de loswerkzaamheden van een gevaarlijke stof waren afgerond. Door een onbekende reden is er damp ontsnapt uit de tankwagen, wat tot een explosie heeft geleid. Volgens Akzo Nobel is het niet bekend hoe de explosie is ontstaan. De tankwagen was gevuld met de gevaarlijke stof: exopy ester. De brandweer heeft metingen verricht maar heeft geen gevaarlijke stoffen aangetroffen.

De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht van de explosie.

3 Reacties op dit bericht

 1. wilfried Says:

  chauffeur zeker na lossing de tak ingespoten met aceton? dit geeft een zeer reactie op,waarbij de dampen zeer brandbaar tot explosief kunnen zijn.lossen onder dampretour zou een oplossing zijn.mvg wilfried

 2. Rutger Pruis Says:

  Wilfried,

  Wil je graag verder discussiëren over dit onderwerp? Dan verwijs ik je door naar Hulpverlening.nl/forum. Op deze website is een speciaal topic aangemaakt over het incident bij Akzo Nobel.

 3. jtcvo Says:

  wilfried je moet eens stoppen met het uitkramen van onzin als je niet weet wat er pressies is gebeurd laat de arbeids- inspectie gewoon hun werk doen en wacht tot er een officieele verklaaring word gegeven als het onderzoek is afgerond inplaats van wat er mischien wel gebeurd zou kunnen gebeurt zijn !!! zijn bid maar voor die de man die gewond is geraakt en voor de mensen die de eerste hulp hebben verleend dat ze de kracht mogen krijgen om dit te verwerken en dat de persoon in kwestie weer beter mag worden !

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links