background

Brandweer Hattem snel ter plaatse bij een noodgeval

Geplaatst op 30 juli 2013 door ADMIN

Hattem – De brandweer van Hattem doet er gemiddeld 404 seconden (dat is 6 minuten en 44 seconden) over ter plaatse te komen bij een melding. Hiermee zijn ze de snelste van de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Van de 408 gemeentes in Nederland staat Brandweer Hattem op de 22e plek in het overzicht van de gemiddelde opkomsttijden. Dit blijkt uit cijfers van de 25 veiligheidsregio’s van januari 2010 tot en met december 2012. De 404 seconden staat voor tijd die verstrijkt tussen de alarmering en aankomst bij het incident.

Gemeente Heerde staat met gemiddeld 475 seconden op een 72e plaats en gemeente Oldebroek met 556 seconden op een 223e plaats in het overzicht.

De brandweer moet in de meeste gevallen binnen acht minuten na een melding van een brand of ongeluk ter plekke zijn. Bij sommige incidenten of gebouwen zal de minimale opkomsttijd juist korter of langer zijn, bijvoorbeeld bij een bejaardentehuis of leegstaand pand. Landelijk is de gemiddelde opkomsttijd 7 minuten en 53 seconden, brandweer Hattem zit hier ruim een minuut onder.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links