background

Inzet traumahelikopter na val fietser in Wapenveld

Geplaatst op 16 juli 2013 door ADMIN

Wapenveld – Een 24-jarige jongeman uit Wezep is dinsdag 16 juli ernstig gewond geraakt bij een valpartij in het bos bij Wapenveld. Bij het ongeval is een traumahelikopter ingezet.

De regionale meldkamer kreeg omstreeks kwart over vijf een melding van een ernstig ongeval met een biker in het bos aan de Wapenveldseweg. De jongeman zou bewusteloos zijn geraakt. Naast een ambulance werd ook de traumaheli opgeroepen.

Na een zoektocht werd het slachtoffer gevonden. De ambulance is met het slachtoffer richting de Prinses Margriet Kazerne gereden in Wezep voor een zogenaamde ‘rendez-vous’. Bij een rendez-vous spreekt het ambulancepersoneel met de traumahelikopter een locatie af waar ze samenkomen zodat de trauma-arts bij de ambulance kan instappen. De ambulance is vervolgens met de arts van het MMT met spoed naar een ziekenhuis gegaan.

Het slachtoffer is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat het slachtoffer met een vriend aan het mountainbiken was. Beiden droegen een fietshelm. Bij het afdalen van een heuvel is de ketting van z’n fiets vastgeslagen, waarna hij zeer ongelukkig ten val kwam.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links