background

Zoektocht naar bosbrand in Zwolle

Geplaatst op 22 juli 2013 door ADMIN

Zwolle – Zondagavond is de brandweer uitgerukt voor een bosbrand in de omgeving van het Ambeltpad in Zwolle. De brandweer had veel moeite met het vinden van de bosbrand.

Rond kwart voor tien zag een voorbijganger rook uit het bos komen en waarschuwde de brandweer. Brandweer Zwolle, Hattem en Dalfsen kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. Het was niet duidelijk waar de brand precies woedde. Een boer uit de omgeving assisteerde de brandweer met een trekker om de brandhaard op te sporen.

Diep in het bos woedde de brand. Een groot stuk van de bodem was aan het smeulen.

Om de brand te bestrijden is onder meer het natuurbrandbestrijdingsvoertuig van de brandweer in Dalfsen ingezet. Treinverkeer dat vlak langs de brand reed moest tijdelijk langzamer rijden vanwege de rook.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links