background

Chauffeur schuldig aan explosie Akzo Nobel

Geplaatst op 28 augustus 2013 door ADMIN

Wapenveld – De vrachtwagenchauffeur die in juni ernstig gewond raakte bij een explosie op het terrein van Akzo Nobel blijkt zelf schuldig aan het incident. Dit blijkt uit een extern onderzoek.

De Duitse vrachtwagenchauffeur heeft na het lossen van het bindmiddel Expoxy Ester zijn tanks schoongemaakt. Dit gebeurde op de zelfde locatie waar het bindmiddel werd gelost. Tijdens de schoonmaken ontstond er een flinke explosie. Medewerkers van Akzo hoorden een harde knal en zagen een vuurbal omhoog schieten. Bij het incident liep de vrachtwagenchauffeur ernstige brandwonden op, van materiele schade was geen sprake.

De Duitse vrachtwagenchauffeur zou zich niet aan de procedures van Akzo Nobel en die van zijn werkgever hebben gehouden. Volgens Nord Spedition, het bedrijf waar de chauffeur voor werkt, moeten de vrachtwagen gereinigd worden door een gespecialiseerd bedrijf en mag dit nooit bij een klant gebeuren.

Naast dat de chauffeur zich niet aan de procedures heeft gehouden, heeft hij de tanks gereinigd met het middel Xyleen, wat niet is toegestaan. Dit licht ontvlambare middel zorgde samen met de sproeivernevelaar voor de explosie.

Klik hier voor de video en foto’s van het incident

img_8410

 

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links