background

Brandweer Elspeet wint Brandweerwedstrijden in Hattem

Geplaatst op 29 september 2013 door ADMIN

Hattem – Zaterdag 28 september werden de brandweerwedstrijden van cluster Veluwe-Noord en West  gehouden in Hattem. Aan de wedstrijden deden in totaal 10 brandweerkorpsen mee. De brandweerwedstrijden werden gewonnen door brandweer Elspeet.

De wedstrijd bestond uit twee onderdelen. De eerste onderdeel was een inzetoefening. Het senario was, dat een man brand had gesticht in zijn schuur en woning. De raakte ingesloten door de brand en kon zijn huis niet meer uit. Zijn vrouw heeft geprobeerd de brand in de schuur te blussen en raakte hierbij gewond. De brandweerkorpsen werden beoordeeld op de inzet, kennis en snelheid.

Het tweede onderdeel bestond uit een behendigheidoefening. De oefening vond plaats in en om de gracht ter hoogte van de Stadslaan. De teams moesten zo snel mogelijk met een vlot naar een eilandje varen in de stadsgracht. Ondertussen moesten zij diverse brandslangen meenemen en ondertussen uitrollen. Wanneer het team het eiland had bereikt en sloot met een gebonden straal stopte de tijd.

Klik hier voor foto’s van de inzetoefening

Klik hier voor foto’s van de behendigheidsoefening

 

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links