background

Aanhouding na achtervolging in Hattem

Geplaatst op 12 oktober 2013 door ADMIN

Hattem – Een 22-jarige man uit Zwolle is zaterdagavond 12 oktober op de Vechtstraat in Hattem aangehouden op verdenking van heling en het verlaten van een plaats waar een ongeval heeft plaatsgevonden.

Een surveillerende politieagent zag zaterdag rond 20.20 uur op de kruising Eliselaan/Eijerdijk in Hattem een auto rijden die er vandoor leek te gaan toen de bestuurder de politieauto zag. De politieagent ging op zoek naar de auto en trof deze aan op de Stadslaan. De auto reed via verschillende straten naar de Geldersedijk. Daar gaf de politieagent de automobilist een stopteken om de auto en zijn bestuurder te controleren. De automobilist negeerde het stopteken en reed via de Burgemeester Bijleveldsingel naar de Reggestraat. Op de kruising met de IJsselstraat sprong de automobilist uit het voertuig en liet hij de auto doorrijden. De man rende weg via de IJsselstraat naar de Evergunne. De politieagent zette een achtervolging in maar raakte de man uit het zicht. De politie startte op dat moment een Burgernetactie op. Er werd door verschillende eenheden in de omgeving naar de man gezocht en uiteindelijk werd hij enige tijd later op de Dorpsweg aangetroffen. Ook toen ging hij er hardlopend vandoor in de richting van de Vechtstraat. Daar kon hij uiteindelijk worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Uit onderzoek bleek dat de auto waarin de man reed als gestolen gesignaleerd stond en dat de kentekenplaten die er op zaten toebehoorden aan een andere auto en dus ook waren gestolen. Nadat de man uit de auto was gesprongen is de auto doorgerold waarbij hij twee geparkeerde auto’s raakte en uiteindelijk tot stilstand kwam in een tuin van een woning. In de auto werd een doos met goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

img_4993

 

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links