background

Grote natuurbrandoefening op de Veluwe

Geplaatst op 09 november 2013 door ADMIN

Veluwe – Afgelopen weekend hebben de brandweer en defensie een grootschalige natuurbrandoefening gehouden op de militaire oefenterreinen Stroese zand, Garderense veld en AOCS Nieuw Milligen. De samenwerking tussen defensie en de brandweer stond bij deze oefening centraal.

De -brand- is ontstaan doordat een F-16 was neergestort op de heide. Net voor de crash heeft de piloot de brandstoftanks geleegd waardoor de brand zich snel uitbreidde. Doordat de brand woedde op een moeilijk begaanbaar terrein is het leger ter plaatse gekomen om de brandweer doorgang te geven op het terrein. De brandweer maakte bij de oefening gebruik van een nieuwe rekenmodule om te bepalen hoe de brand zich ging ontwikkelen.

Diverse brandweerkorpsen uit Gelderland-Midden Noord- en Oost-Gelderland, waaronder Hattem valt, deden mee aan deze grootschalige oefening.

img_7157


 

 

 

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links