background

Hennepkwekerij ontmantelt in rijtjeswoning Nieuweweg Hattem

Geplaatst op 24 april 2014 door ADMIN

Hattem – De politie heeft woensdagavond 23 april na een tip aan de Nieuweweg een hennepkwekerij ontmanteld. Er werden ruim 400 planten aangetroffen.

De politie kreeg een tip, dat er in de rijtjeswoning vermoedelijk een hennepkwekerij was. Er werd een onderzoek ingesteld en omdat er niemand thuis was, forceerde de politie de toegang tot de woning. Op de eerste verdieping werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen. In twee andere kamers was men bezig geweest om een kwekerij in te richten. In de kelder bleek ook een kwekerij aanwezig.

In totaal werden er ruim 400 planten en de daarbij behorende kweekapparatuur in beslag genomen. De planten zijn direct vernietigd. De stroom bleek niet illegaal te zijn afgetapt en de politie stelt een onderzoek naar de teler in.

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Het illegaal stroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekening voor iedereen, ook voor u.

Afgelopen dinsdag werd in Hattem een nog grotere hennepplantage ontmanteld. In een leegstaand kantoorpand aan de Populierenlaan werd een kwekerij met ruim 1600 planten aangetroffen.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links