background

Groot Amfetaminelaboratorium ontmanteld in Heerde; twee verdachten aangehouden

Geplaatst op 23 mei 2014 door ADMIN

Heerde – In een loods aan de Sprengenweg in Heerde is donderdagavond 22 mei een amfetaminelaboratorium ontdekt. Een man van 24 jaar uit Burgum en een 54-jarige man uit Drachten zijn ter plekke aangehouden.

Inspecteurs van het Waterschap Vallei en Veluwe ontdekten, naar aanleiding van een melding over dode vissen in de Zuidelijke Heerderbeek, dat er vanuit de loods afvalwater werd geloosd in een zijtak van de beek. Het vermoeden ontstond dat er mogelijk een drugslab in de loods gevestigd zou zijn, waarop het waterschap de politie inschakelde.

Donderdagavond stelde de politie samen met een deskundige van de Landelijke Eenheid (Landelijke Faciliteit Ontmanteling) ter plaatse een onderzoek in. Toen een vrachtwagen en een auto van het terrein af wilden rijden werden de bestuurders aangehouden op verdenking van het vervaardigen van harddrugs. In de vrachtwagen werd een grote hoeveelheid chemicaliën aangetroffen. In de loods werd een groots opgezet labaratorium aangetroffen. De ontmanteling van het drugslaboratorium vindt vandaag en morgen plaats. Ook doet de recherche sporenonderzoek ter plekke.

Het waterschap heeft het vervuilde water afgezogen en de sloot schoongemaakt.

De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie en ook het waterschap maken proces-verbaal tegen hen op.

img_8731

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links