background

Grote brand bij metaalverwerker in Heerde

Geplaatst op 16 juni 2014 door ADMIN

Heerde – Zondagnacht is een grote brand uitgebroken bij een metaalverwerker aan de Sportlaan in Heerde. De brand is door een elektrisch technische oorzaak ontstaan. De schade aan het pand is groot.

Om tien voor half een werd de brandweer van Heerde gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij Hegin aan de Sportlaan in Heerde. Ter plaatse bleek dat er inderdaad brand woedde in het pand. De brandweer schaalde snel op naar grote brand, waardoor de brandweerkorpsen van Hattem, Oldebroek en Epe werden opgeroepen om de brand te bestrijden.

Het bedrijf Hegin is een specialist in de oppervlaktebehandeling van veelal metalen onderdelen, zo meldt het bedrijf op haar website.

Volgens de brandweer waren er chemicaliën in het pand aanwezig. Of deze ook gebrand hebben is niet bekend. Omwonenden werden via burgernet gevraagd om ramen en deuren te sluiten. Volgens de brandweer zijn er geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Rond drie uur kan de brandweer het sein brand meester geven. De schade aan het pand is enorm, wel kon de brandweer voorkomen dat de brand oversloeg naar naastgelegen panden. Uit onderzoek van Team brandonderzoek van de brandweer blijkt dat de brand ontstaan is door een elektrisch technische oorzaak

img_1168

 

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links