background

Acht aanhoudingen, schoten en inzet heli na inbraak in Hattem

Geplaatst op 27 augustus 2014 door ADMIN

Hattem – Op zaterdag 23 februari heeft de politie acht aanhoudingen verricht na een inbraak in Hattem. De verdachten hadden ingebroken bij een elektriciteitsstation aan de Kanaaldijk.

En alerte burger hoorde tijdens het uitlaten van haar hond een geluid wat zij niet thuis kon brengen. Ze deed melding van een verdachte situatie bij de beheerder van het terrein. De beheerder stelde de politie in kennis. De politie overliep tenminste negen mannen tussen de 19 en 40 jaar, onder vaste woon- of verblijfplaats. De politie heeft acht mannen kunnen aanhouden met behulp van de politiehelikopter.

Aanhouding verdachten

Een van de verdachten zou tijdens zijn vluchtpoging geraakt zijn door een politiekogel. De man raakte hierbij gewond aan zijn been en moest door het ambulancepersoneel behandel worden. Een tweede verdachte werd gebeten door een politiehond en een derde verdachte kreeg peppespray in zijn ogen.

Een vierde verdachte werd door diverse burgers in de binnenstad opgemerkt. De verdachte was een restaurant binnen gegaan en vroeg om een slaapplek. De personen in het restaurant vertrouwden de man niet en belde direct de politie. De man werd enkele minuten laten aangehouden in een weilland aan de Hoenwaardseweg.

Diverse goederen in beslag genomen

Naast de verrichtte aanhouding heeft de politie drie personenauto’s in beslag genomen. Een auto met een Brits kenteken werd aangetroffen aan de Konijnenbergerweg in Hattem. Op een parkeerplaats aan de zelfde straat stonden nog eens twee auto’s onder verdachte omstandigheden aangetroffen. Ook bleek er onder de auto nog een blikje frisdrank te liggen. Het blikje is voor DNA onderzoek door de politie.

Een vierde auto, vermoedelijk een witte Peugeot, is kort na de zoekactie gezien door een burger. De personenauto reed met hoge snelheid door het bos richting Heerde. De politie zoekt uit of deze personenauto betrokken is bij de inbraak. De politie heeft ook diverse mobiele telefoons in beslag genomen.

Onderzoek

De Rijksrecherche is ter plaatse gekomen vanwege het feit dat er geschoten is door de politie. Door de massale politie inzet in Hattem moesten politie eenheden uit andere delen van de regio het gebied bezetten.

……………………………………………………………………………………………………………………

Update maandag 27 augustus : De strafzaak tegen de acht verdachten van de inbraak bij het hoogspanningsstation van Tennet op de Kanaaldijk in Hattem is uitgesteld. De raadslieden van de Roemeense verdachten (18 tot 41 jaar) maakten maakten bezwaar omdat hun cliënten geen vertaling van de dagvaarding hebben ontvangen.

Een agent heeft een vordering ingediend tegen de verdachten omdat hij zicht bedreigd voelde.

img_2832

28 Reacties op dit bericht

 1. F. Kipping Says:

  Waarom worden de politieagenten onherkenbaar gemaakt maar de verdachte(n) niet? Dat is niet zo netjes.

 2. margreet Says:

  Moet die ene foto van de aangehouden verdachte niet wat anoniemer?? Zodat we z’n gezicht niet kunnen zien, net als bij de politie??

 3. Johnny Says:

  http://archive-nl.com/nl/m/mrf.nl/2014-02-03_3628093_90/Diefstal_Staal_Amsterdam_Metaal_Recycling_Federatie/
  3e bolletje, koperdieven. Wel lef hebben op 150KV terrein. Persoonlijk mogen foto’s van verdachten nog duidelijker in beeld. Nog mooiere foto’s krijg je als ze 150KV aangeraakt zouden hebben.

 4. Rudy Says:

  De daders goed in beeld brengen…aan de schandpaal met dat tuig,hoe meer foto’s des te beter!

 5. Wipi Says:

  Juist alle verdachten volop in beeld want als je zo stoer bent om crimineel te willen zijn moet je ook gewoon zo stoer zijn om je gezicht te laten zien,

 6. Sebastiaan Says:

  De verdachte heeft een overval proberen te plegen, dus vind ik het wel normaal dat hij niet word gecensodeerd.

 7. Rutger Pruis (beheerder) Says:

  Sebastiaan. Een overval? vertel.

 8. Harrie Says:

  Die agenten zijn niet herkenbaar omdat zij hun werk moeten kunnen blijven doen.
  Die dader is herkenbaar omdat die zijn ‘werk’ niet moet kunnen blijven doen.
  Hattem pretendeert een middeleeuws stadje te zijn, dus die schandpaal kan dan mooi op de Markt staan.

 9. linda Says:

  Gezicht afschermen!! Waarom, voor de privacy van deze loosers.
  Ik zou zelf nog een stap verder gaan, veelpleegers en draaideur criminelen, geef ze maar een tattoo met nummer voor op hun kop zodat iedereen direct weet met welk tuig ze van doen hebben.

 10. Ronald Says:

  Let op mensen! We moeten natuurlijk wel politiek correct reageren, dat betekent dus dat je de daders met respect moet behandelen, ongeacht wat ze gedaan hebben…:-(
  En dat het weer buitenlanders zijn mag je al helemaal niet zeggen!
  En je moet ze al helemaal niet censoderen…:-)

 11. gerrit Says:

  Ja Ronald, allemaal van dat oost Europese tuig.

  dat zijn toch echt de grootste koper dieven van allemaal…

  Zucht.

  btw: goeie actie van de politie en waakzameburger

 12. Bukkem Says:

  Dit soort uitschot verdiend het zeker NIET om met respect behandeld te worden.
  Dat dit soort gespuis komt hier stelen en roven dat is het gevolg van ons
  “1 Europa” geweldig met vakantie hoef je niet meer te stoppen om je paspoort te laten zien maar dat ze het hele jaar hier komen stelen en overvallen plegen daar hebben onze Europarlementariërs het niet over.
  Al die criminele bendes en vooral uit het Oostblok zien Nederland als een soort Albert Heyn waar van alles gratis te halen is. Lukt het dan is de buit mooi binnen en wordt je gepakt dan zit je even twee dagen vast en ben je ook weer vrij man.
  Mijn verlangens naar weer grensposten en als het kan met dubbele bewaking worden steeds groter.
  En voor mensen die nog steeds vertrouwen hebben in open grenzen zou ik zeggen ga even naar de Primera daar verkopen ze ook van die boeken met prachtige sprookjes.

 13. Rutger Pruis (beheerder) Says:

  Laat het duidelijk zijn dat nog erg veel misdrijven gepleegd worden door Nederlanders zelf, en ook Hattemers.

 14. stefan Says:

  Goed zo Nederland, gooi de grenzen maar open.

 15. Joran Says:

  Je maakt het wel mooi met dat DNA onderzoek. Wat denken ze daaruit op te maken?

 16. Rutger Pruis (beheerder) Says:

  @Joran Acht verdachten, drie voertuigen. Deze moeten wel aan elkaar gekoppeld worden. Dit kan middels DNA 😉

 17. Bukkem Says:

  Helemaal mee eens Rutger, Ook die verdienen het om zwaar gestraft te worden maar helaas kunnen we die niet weren uit ons land en al dat spul wat maar ongecontroleerd via onze grenzen binnenkomt wel.Het lijkt me toch duidelijk en een ieder kan dit via de media vernemen dat het aan de orde van de dag is met dit gespuis uit onder andere de oostbloklanden.

 18. Rutger Pruis (beheerder) Says:

  Dat klopt, maar deze mensen zomaar weren is lastiger gezegd dan gedaan. Wie gaat dan het werk doen waar de Nederlanders geen zin in hebben? Dat is al een puntje. Velen denken veel te kortzichtig.

  Wanneer alle burgers een waakzamer worden en verdachte situaties doorgeven via 112 kunnen kan mogelijk teug eerder opgespoord worden en vervolgt. Wanneer we niets doen of een beetje zinloze tweets sturen naar wijkagenten (want die zitten niet 24 uur per dag achter hun telefoon, en wanneer ze in dienst zijn krijgen ze meldingen die ze moeten afhandelen) gebeurd er vrij weinig aan. Daarnaast is het ook niet erg wanneer je belt en er blijkt niets aan de hand te zijn. Wij als buurtbewoners weten wie er thuis horen in onze buurt. Afwijkend gedrag kun je direct signaleren.

  Kortom: We kunnen zelf veel doen aan de veiligheid in onze buurt.

 19. Joran Says:

  @Rutger

  Maar dat is niet echt logisch DNA hebben ze al van de verdachten aangezien ze hen gepakt hebben. En voertuigen checken op naam en of ze gestolen zijn lijkt me veel simpeler. Wat betreft de negende man die “ontkomen” is, zonder bestaand DNA kan je ze niet vergelijken om een identiteit te krijgen.

  Tenzij ze de man van het “blikje” een boete willen geven voor afval op straat gooien zie ik geen nuttige reden om te gaan checken voor DNA. Beetje voor de Show als je het mij vraagt.

 20. Rutger Pruis (beheerder) Says:

  @Joran. Verdachte betekent niet dat je iets gedaan hebt. Wanneer je verdachte bent wordt onderzocht of je de dader bent en wat je gedaan hebt. Het is dus van belang dat de politie weet wie voor die vluchtauto gezorgd heeft. Een van de aangehouden verdachten of een ander persoon, of heeft deze auto niet te maken met dit misdrijf.

 21. Joran Says:

  @Rutger

  Dan denk ik dat je vingerafdrukken bedoelt inplaats van DNA…

 22. Rutger Pruis (beheerder) Says:

  @Het is een voorbeeld, want op de auto’s zaten vingerafdrukken en bij de auto lag een blikje. Er bestaat een kans dat er DNA van een van de verdachte op zit. Waneer er sporen op zitten weet je wie daar geweest is.

 23. Joran Says:

  @Rutger

  Kijk now it makes more sense. Vingerafdrukken is iets heel anders dan DNA 😉

 24. linda Says:

  Dna , vingerafdruk, ik zou er niet te veel hoop op vestigen, zo te zien zijn het nederlandse nummerplaten.
  De sporen die ze eventueel vinden zijn waarschijnlijk van de rechtmatige eigenaar van de auto ;)))

 25. bukkem Says:

  Rutger, dus jij zegt dat we die mensen nodig hebben voor het werk wat wij niet willen doen?
  Nou met 680.000 werkelozen hebben ze hier niets te zoeken en ligt het aan de Haagsche politiek om de regels eens aan te scherpen.
  Wat dacht je van bij werk weigeren korten op de uitkering en dit doe je een paar keer en garandeer je dat ze wel graag aan het werk willen maar hier is bijna alles vrijwillig en daar moeten we eens van af.
  Maar goed zoals ik al benoem met 680.000 werkelozen lijkt me een reden te meer om de grenzen maar eens op slot te doen.
  Jij zegt “velen denken te kortzichtig zijn” maar je hebt ook mensen die hun kop in het zand steken . STRUISVOGELPOLITIEK noemt men dat en helaas Rutger daar doe jij ook aan. Alleen maar blijven roepen dat deze mensen nodig zijn voor het vuile werk dan doe je je huiswerk niet goed.
  En het lijkt me toch dat dit soort schorem hier niet heen komt om te werken maar om te ROVEN daar ging dit artikel toch over.

 26. Rutger Pruis (beheerder) Says:

  Bakkum, met mijn reactie probeer ik ook een licht te werpen op de andere kant van het verhaal. Het punt dat ik noemde over het ‘vuile werk’ is wel een de vragen die we ons wel moeten afstellen.

  Je kunt men verplichten de vuile karweitjes op te knappen, maar zitten werkgevers hier op te wachten? Over het algemeen ongemotiveerde mensen? Waarschijnlijk doen buitenlanders dit werk voor minder, wat gaan de ondernemers dan doen? (overigens vind ik dat een slechte zaak) Je loopt met 1 probleem oplossen tegen veel andere problemen aan.

  De criminelen in het bovengenoemde artikel waren naar mijn inziens goed voorbereid. We hebben het hier waarschijnlijk over echte ‘prof’s. Mooi op te zien dat de politie bijna alle verdachten heeft kunnen aanhouden.

 27. gerrit Says:

  Het probleem met het in de kassen b.v. word ook zo slecht betaald, dat dat ook geen hond wil doe in Nederland.

  Ik heb het zelf meegemaakt, je komt gewoon voor 40 uur in de week werken met 1200 per maand thuis.
  En geloof me, de zweep gaat er dan ook over met die slaven drijvers.

 28. HATTEM Says:

  Dames en heren ik zeg niet gauw wat maar die negende persoon is allang in het buitenland

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links