background

Agressieve Hattemer krijgt werkstraf

Geplaatst op 13 augustus 2014 door ADMIN

Hattem/Zutphen – Een 35-jarige man uit Hattem is veroordeeld tot 150 uurwerkstraf en een schadevergoeding omdat hij in mei 2012 drie onbekende personen mishandelde toen hij onder invloed was van alcohol.

De Hattemer mishandelde in 9 mei 2014 voor hem twee onbekende personen op een paard en wagen in Warnsveld. De man rende naar een koets, gaf het paard een stomp tegen de hals en sprong achterop de wagen. Hij trok een 14-jarige meisje van de wagen en gaf haar een vuistslag en vervolgens kreeg haar vader ook een harde klap waardoor hij van de koets viel. Een man die het tweetal te hulp kwam werd geschopt en geslagen. Ook twee personen die wachtte op een paard en wagen moesten het ontgelden. De man rende naar de auto toe, spuugde op de ruit en sloeg op de spiegel. De inzittende van de auto hebben aangifte gedaan van bedreiging, maar hier is geen bewijs voor gevonden.

De Hattemer liet tijden de rechtzaak weten dat hij boos was geworden omdat hij zijn 2-jarige dochter al twee maand niet had gezien. Samen met een vriend had hij het die dag op een drinken gezet en had naar eigen zeggen een halve fles berenburger op. Tijdens de rechtzaak bood de man excuses aan, aan het slachtoffer. Hij liet weten dat hij zich schaamde voor zijn actie en dat hij die dag niet helemaal bij zijn positieve was.

Volgens de officier van Justitie waren de slachtoffers uit het niets slachtoffer geworden van iemand die niet goed in zijn vel zat en zijn agressie botviert op onschuldige mensen, en dat kan niet. Ze eiste 150 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk en een schadevergoeding van €1100,-. De rechter oordeelde conform de eis.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links