background

Dode en zwaargewonde bij ernstig verkeersongeval Haerderweg Doornspijk

Geplaatst op 17 augustus 2014 door ADMIN

Doornspijk – Zondagmiddag zijn twee personen zwaargewond geraakt bij een ernstig verkeersongeval op de Haerderweg in Doornspijk. De auto raakte van de weg en botste tegen een boom.

Rond vijf over vier ontvingen de hulpdiensten de melding van een eenzijdig ongeval in het buitengebied van Doornspijk. Een personenauto met twee personen was van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De inzittende van de auto, een 22-jarige man uit Doornspijk en een 21-jarige vrouw uit Emmeloord zaten beiden bekneld in het wrak. Beide liepen zeer ernstige verwondingen op. De brandweer van Elburg heeft het ambulancepersoneel geassisteerd met het bevrijden van beide slachtoffers. De bestuurder van de auto kon na ruim een uur door de brandweer bevrijd worden.

Een traumahelikopter uit Amsterdam is ter plaatse gekomen om het ambulancepersoneel te ondersteunen. De arts het mobiel medisch team is met het tweede slachtoffer meegegaan in de ambulance.

De schade aan het voertuig was gigantisch. Door de grote klap tegen de boom is het motorblok uit de auto geslingerd. In het aangrenzende maïsveld werden meerdere brokstukken gevonden van de auto; waaronder de motorkap. Door het ongeval raakte de weg urenlang afgesloten. De Verkeersongevallen Analyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

……………………………………………………………………………………………………………………

Update maandag 20.00u: Diverse bronnen melden dat de 22-jarige bestuurder uit Doornspijk  in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden.

img_5917

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links