background

Kind op fiets zwaar gewond na aanrijding op de Veluwelaan in Wezep

Geplaatst op 23 september 2014 door ADMIN

Wezep – Dinsdagmiddag is een 8-jarige kind uit Wezep zwaar gewond geraakt bij aan aanrijding met een personenauto op de Veluwelaan in Wezep. De politie is opzoek naar getuigen van het ongeval.

De hulpdiensten ontvingen om een uur ’s middags de melding van een ongeval tussen een auto en een kind op een fiets op de Veluwelaan ter hoogte van de voormalige Johan Friscoschool. Door de aanrijding belandde het jongetje op de voorruit van de personenauto. Het ambulancepersoneel heeft het jongetje gestabiliseerd en met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De gealarmeerde traumahelikopter uit Amsterdam werd halverwege de vlucht geannuleerd, omdat het ambulancepersoneel het slachtoffertje zo snel mogelijk in het ziekenhuis wilde hebben. Gezien de toestand van het slachtoffertje is hij later overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen.

De Verkeersongevallen analyse van de politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Hieruit bleek dat het slachtoffertje waarschijnlijk vanuit een paatje kwam naast de voormalige basisschool en vervolgens de Veluwelaan overstak. Een naderende 60-jarige automobilist uit Wezep kon een aanrijding niet meer voorkomen. De Veluwelaan is langere tijd langere tijd afgesloten geweest voor het verkeer.

Getuigen die nog niet bekend zijn bij de politie wordt gevraagd contact op te nemen via 0900-8844

img_8232

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links