background

Levering nieuwe brandweerwagen Hattem opnieuw vertraagd

Geplaatst op 10 september 2014 door ADMIN

Hattem – De levering van de nieuwe tankautospuit van brandweer Hattem laat nog even op zich wachten. De in 2010 bestelde brandweerwagen wordt naar verwachting december dit jaar afgeleverd.

Door de Christunie heeft meerdere malen aangekaart dat er leveringsproblemen zijn met het nieuwe brandweervoertuig. Toen bleek dat de leverancier van het voertuig niet in staat was om de gemaakte afspraken na te komen, is een ander opbouwer in de arm genomen. De gemeente eiste een schadevergoeding van de eerste opbouwer en kreeg hierin gelijk. Volgens burgemeester Wiggers is de markt van brandweervoertuigen erg complex, want ook het tweede bedrijf kan het voertuig niet opleveren voor de afgesproken datum van 1 september. De brandweerwagen zal bij een dochterbedrijf in Kroatië verder afgebouwd worden.

De nieuwe brandweerwagen zal naar verwachting op 1 december worden opgeleverd, waarna hij in januari feestelijk binnengehaald wordt. Volgens de burgemeester is de veiligheid niet in het gedrang geweest.

img_8213

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links