background

Maatregelen voor veiligheid fietsers in Hattem

Geplaatst op 10 september 2014 door ADMIN

Hattem – De gemeente gaat maatregelen nemen om de veiligheid van fiets in Hattem te vergroten. Dit nadat zich meerdere ongevallen hebben voorgedaan.

Het paaltje op het fietspad  naar het Kleine Veer, om automobilisten te weren, wordt vervangen door een flexibele paal. Aan weerzijden komen reflecterende hekken en wordt de arcering op het wegdek aangepast, aldus wethouder van der Heeden. Kort geleden heeft zich weer een ongeval voorgedaan waarbij een fietser het paaltje over het hoofd zag.

Daarnaast drongen de CU en de CDA er bij de wethouder op aan om haast te maken met een oplossing veer de verkeerssituatie op de kruising Hessenweg met het Roseboomspoor. Dit mede door het ongeval dat maandagmorgen plaatsvond op de fietsoversteekplaats. Een kind op een fiets raakte gewond daar dat een automobilist geen voorrang verleende. De wethouder de situatie onderzoeken. Mocht de situatie urgent zijn, dan zijn er onmiddellijk actie ondernomen worden.

13 Reacties op dit bericht

 1. A de Weert Says:

  De situatie is zeker urgent. Ik kom hier dagelijks meerdere keren langs, hetzij lopende of per fiets. Het merendeel van de automobilisten heeft niet eens door dat men een fietspad is overgestoken.

 2. Sellis Says:

  Hoe Urgent wil je het hebben! Maar de wethouder ging eerst even kijken hij kende de situatie niet.

 3. Sellis Says:

  Hoe bedoel je ik ken de situatie niet!

 4. corine Says:

  Tunnel voor de fietsers lijkt mij een goed idee. Niet duur.

 5. Edwin Says:

  Tunnel lijkt mij een goed plan! Ik hoop alleen niet dat ze de max snelheid aanpassen naar 30 km/u. Dat schiet niet op. Verder vind ik dar ouders een rol moeten spelen. Zij moeten hun kinderen dagelijks wijzen op de gevaren van het verkeer. Voorrang neem je niet als fietser, voorrang krijg je.

 6. Harrie Says:

  Er is geen urgentie. De situatie is zo duidelijk als wat. Gewoon goed uit je doppen kijken. Incompetentie onder de vele verkeersdeelnemers valt niet op te lossen.

 7. Herman van Raalte Says:

  Waarom laat B en W als verantwoordlijken het zover komen. Eerst moet dit ernstige ongeval gebeuren voordat er iets gedaan wordt aan de veiligheid. Hoe moeilijk is het! Nee dus, shop eens bij de buren en maak gebruik van veiligheidsbevorderende maatregelen zodat jong en oud eindelijk eens veilig en zonder angst kan oversteken. Niet alleen op de Hessenweg maar de Eierdijkkruising en anderen! Ribbels, 30 km zone zijn zo maar een paar opties.

 8. Herman van Raalte Says:

  Harrie kijk nog eens in de spiegel, blijkbaar ben je een van die onoplettende automobilisten. Fiets eens regelmatig over de kruisingen dan zul je ervaren hoe veilig het is!

 9. G.J. Stolk Says:

  Ik denk dat het goed is om daar haast mee te maken. Verandering liever vandaag dan morgen. Ik woon dichtbij en moet regelmatig met mijn kinderen daar oversteken. De situatie met verkeerslichten toentertijd vond ik veel beter. Ook als automobilist vond ik het dat prettiger.
  Het zicht op het fietspad wordt ook wel belemmerd door o.a. een hoge heg aan de ene kant.

 10. Dennis Says:

  Volgens mij is de situatie bij het Roseboomspoor wel duidelijk. Auto’s moeten stoppen en als er geen fietsers oversteken weer optrekken. Het is hetzelfde als de optionele functie op de huidige auto, genaamd knipperlicht. Waarom zou je als weggebruiker veiligheid willen bewerkstelligen, als je het altijd op de overheid of wegbeheerder kunt afschuiven. Binnenkort misschien de autofabrikant nog!!! Oeps, mijn auto had uw kind over het hoofd gezien. Misschien is het verstandig om bij dit soort ongelukken het rijbewijs af te nemen en een verplichte cursus te doen. Heeft meer effect dan geld spenderen aan nieuwe weer onduidelijkere verkeerssituaties.

 11. Harrie Says:

  Jammer Herman van R. Zowel op de fiets als in de auto ben ik zeer oplettend. Defensief rijden heet dat. Wel eens van gehoord? Op de fiets is dat nog belangrijker. Al heb ik als fietser voorrang, ik houd er altijd rekening mee dat er 1 of andere nitwit zit te klootviolen. Je kunt gewoon niet blindelings wegen gaan kruisen. Ook niet in de auto.

  Terug naar de verkeerssituaties, het zijn de incompetente weggebruikers die het onveilig maken.

 12. Anita Says:

  In Hattem zijn er meerdere van dit soort gevaarlijk oversteek plaatsen voor fietser en voetgangers, de gemeente doet er niets mee ondanks vele brieven die door mij persoonlijk zijn geschreven.ze wuiven het gewoon van tafel. Hoe vaak moet het nog mis gaan voor ze veilige maatregelen gaan nemen. Hierbij te denken bij de oversteek bij de burg..Bijleveldsingel er is geen veilige oversteek geen zebrapad er word erg hard gereden. Overgang Bijleveldsingel naar de vechtstraat geen zebra te bekennen. Wordt eens wakker gemeente Hattem en kijk eens naar de naast gelegen gemeentes die het allemaal wel goed en veilige maatregelingen hebben getroffen voor fietsers en voetgangers !

 13. Annet Says:

  In Hattem stikt het van de gevaarlijke oversteekplaatsen en kruispunten, het beste is overal stoplichten, ik bedoel dan kruispunt eierdijk/parklaan, want daar gebeuren ook vaak ongelukken, en bij Albert Hein kruispunt, en daar boven aan de dorpsweg bij voor de poort, dat is ook een gevaarlijke kruising.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links