background

Politie onderschept 600 kilo vuurwerk in Hattem

Geplaatst op 24 september 2014 door ADMIN

Hattem – De politie heeft zaterdag 13 september een 24-jarige man uit Groningen aangehouden die ongeveer 600 kilo zwaar vuurwerk bij zich had. De verdachte liep tegen de lamp bij een controle op de snelweg A50 bij Hattem. Hij vervoerde het illegale vuurwerk in een busje. Naast het vuurwerk is ook een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen.

De politie wijst mensen erop dat het vervoeren en bezitten van vuurwerk, buiten de daarvoor aangewezen periode rond de jaarwisseling, strafbaar is. Niet alleen het vervoeren, maar ook het opslaan van vuurwerk levert gevaar op voor de omgeving. Daarnaast is het afsteken van illegaal vuurwerk ook gevaarlijk omdat het niet getest of gekeurd is. De politie besteedt in de laatste maanden van het jaar extra aandacht aan vuurwerkoverlast en vuurwerkcriminaliteit. Bij verdachten die in vuurwerk handelen stelt de politie een onderzoek in.

Omdat illegaal vuurwerk veel risico’s met zich meebrengt roept de politie mensen op om alert te zijn nu er weer actiever vuurwerk wordt verhandeld. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie 0900-8844 of doe online aangifte via www.politie.nl. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links