background

Bommen uit WOII tot ontploffing gebracht langs de IJssel bij Zwolle

Geplaatst op 06 oktober 2014 door ADMIN

Hattem/Zwolle – In de uiterwaarden van de IJssel van de IJssel bij Zwolle zijn maandagmiddag twee vliegtuigbommen uit de tweede wereldoorlog tot ontploffing gebracht.

De twee bommen, een 500 ponder en een 100 ponder zijn tijdens graafwerkzaamheden aangetroffen in de uiterwaarden. Beide bommen werden om twee uur tot ontploffing gebracht. Uit veiligheidsoverwegingen is het trein op de brug en het scheepvaartverkeer op de IJssel stilgelegd. Fietser konden tijden geen gebruik maken van het fietspad langs de Hanzeboog. De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) konen beiden bommen zonder problemen tot ontploffing brengen.

Laat een reactie achter

Laatste melding

Links