background

Stankoverlast in Hattem en Wezep door uitslaande brand Haatlandhaven Kampen

Geplaatst op 22 oktober 2014 door ADMIN

Kampen – Woensdagmorgen is een grote brand ontstaan in de Haatlandhaven in Kampen. Brandweerkorpsen uit de wijde omgeving zijn ingezet om de brand te bestrijden. Het is niet bekend over gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen

De brand ontstond aan het begin van de morgen op het terrein van een bedrijf waar schroot verwerkt wordt. Meetploegen van de brandweer meten of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen Uit voorzorg zijn omliggende bedrijven stil gelegd.

Een bluseenheid uit Hattem en Elburg en een meetploeg uit Oldebroek zijn omgeroepen om de brandweer in Kampen te assisteren. In de wijde omtrek in de rookpluim als gevolg van de brand te zien.

De veiligheidsregio adviseert inwoners van Kampen ramen, deuren en ventilatie te sluiten. Met matrixborden op de A50 wordt het verkeer geadviseerd ramen te sluiten en de airco uit te schakelen. Volgens de brandweer trekt de rook richting het centrum van Kampen. Inwoners van Hattem en Wezep klagen over stankoverlast als gevolg van de brand. Volgens woordvoerders van de gemeente heeft de brand geen verdere gevolgen voor de aangrenzende gemeentes Hattem en Oldebroek.


Laat een reactie achter

Laatste melding

Links